Darmowa wysyłka od 300,00 zł - zakupy bez rejestracji

Polityka prywatności

Polityka prywatności w KAKATEK Kamila Radko
(dalej: „Polityka prywatności”)
z dnia 19 listopada 2018 roku


§ 1
Polityka prywatności
Dokument zawierający Politykę prywatności został przyjęty w celu udzielenia informacji o wykorzystywaniu danych osobowych oraz plików cookies, wymaganej przez przepisy ustawy z dnia 16 lipca 2004 roku – Prawo telekomunikacyjne (t.j.: Dz.U. z 2017 roku, poz. 1907),

§ 2
Składanie zamówień
Na stronie www.kakatek.pl zamieszczane są formularze zamówień umożliwiające złożenie zamówienia na oferowane produkty.

§ 3
Administrator danych osobowych
Administratorem danych osobowych jest Kamila Radko z siedzibą w Oleśnicy przy ul. Wileńskiej 31A/2.22

§ 4
Zakres i cel gromadzenia danych osobowych
Serwis ogranicza gromadzenie i wykorzystywanie informacji o ich użytkownikach do niezbędnego minimum, wymaganego do świadczenia na ich rzecz usług na pożądanym poziomie. Zbieranie danych osobowych służy realizacji zobowiązań wobec klientów.

§ 5
Przetwarzanie danych osobowych
Podane przez użytkowników dane osobowe są przetwarzane oraz administrowane przez sprzedawcę. Sprzedawca stosuje środki bezpieczeństwa, mające na celu ochronę danych osobowych. Dostęp do nich posiada wyłącznie ograniczona liczba uprawnionych podmiotów. Szczegółowe informacje dotyczącego przetwarzania danych osobowych dostępne są pod adresem: sklep@kakatek.pl.

§ 6
Uprawnienia osoby, której dane osobowe są przetwarzane
Podanie danych osobowych jest dobrowolne. Osoba, której dane są przetwarzane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Klient ma możliwość kontroli przetwarzania danych osobowych na zasadach określonych w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (Dz.U.UE.L.2016.119.1). – dalej: RODO.

§ 7
Powierzenie przetwarzania danych osobowych
Administrator danych osobowych może powierzać przetwarzanie zebranych danych osobowych innym podmiotom.

§ 8
Informacje o adresach IP
Sprzedawca gromadzi informacje o adresach IP urządzeń, które łączą się z witryną znajdującą się pod adresem www.kakatek.pl. Zebrane w ten sposób dane służą analizie i weryfikacji działania sklepu internetowego. W oparciu o te dane budowane są m.in. statystyki odwiedzin. Informacje o adresach IP wykorzystywane są także w celach technicznych.

§ 9
Pliki cookies
Niektóre obszary sklepu wykorzystują pliki cookies – pliki tekstowe zapisywane na urządzeniu użytkownika, które identyfikują go w sposób potrzebny do umożliwienia korzystania z niektórych funkcjonalności sklepu. Korzystanie ze sklepu bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej  dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w urządzeniu osoby korzystającej ze sklepu. Informacje zapisane w plikach cookies można odczytać przy ponownym połączeniu się z tego komputera. Korzystanie z witryny jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na umieszczenie plików cookies na urządzeniu końcowym użytkownika. Każdy, kto w jakikolwiek sposób korzysta ze sklepu może dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej, blokując zapisywanie tych plików na urządzeniu.